[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری تسنیم، آزمون سردفتری امسال پس از ۱۱ سال برگزار شد. در این آزمون از مجموع سهمیه آزاد و ایثارگر ۹۵۰ نفر از بین ۷۵ هزار شرکتکننده پذیرفته شدند.
این حجم متقاضی و سالها برگزار نشدن آزمون سبب شد کسانی که در آزمون موفق نبودند ابهاماتی را در خصوص آزمون مطرح کنند و در روزهای اخیر حواشی در این خصوص مطرح شود.
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان برگزارکننده آزمون تاکنون پاسخی به ابهامات مطرح شده نداده است، اما طبق اطلاعی که توسط خبرنگار تسنیم از یکی از مسئولان سازمان کسب شد، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور روز شنبه طی اطلاعیهای به ابهامات مذکور پاسخ خواهد داد. هر چند که به نظر میرسد ابهامات مطرح شده در نهایت نمیتواند تأثیری در قبولی یا عدم قبولی داوطلبان داشته باشد و توانایی علمی آنها را تحت الشعاع قرار دهد.
اهم موارد مورد اعتراض داوطلبان به شرح زیر است:
۱٫ اعلام نشدن شهرهای محل برگزاری آزمون تا چند روز قبل از روز آزمون که مشکلاتی را برای داوطلبانی که باید به این شهرها سفر میکردند پدید آورد.
۲٫ سپرده نشدن برگزاری آزمون به سازمان سنجش که نهاد قابل اعتماد در برگزاری آزمونها به شیوه استاندارد است.
۳٫ رعایت نشدن نکات امنیتی در برگزاری آزمون مانند پلمب نبودن دفترچه سؤالات و کدگذاری نشدن دفترچهها.
۴٫ منتشر نشدن دفترچهسؤالات و پاسخنامه رسمی.
۵٫ تأخیر در اعلام نتایج و عدم اطلاعرسانی مناسب در این خصوص.
۶٫ قرار دادن نتایج بر سامانهای ابتدایی و غیراستاندارد که از روز اعلام نتایج تاکنون با قطعیها و اختلال مکرر و طولانی مواجه است و پاسخگو نبودن درخصوص ایرادات این سامانه.
۷٫ عدم انتشار کارنامه، رتبه، تراز و هرگونه اطلاعاتی که تشریح کننده نتیجه علمی داوطلبان باشد.
۸٫ اعلام اسامی برابر با ظرفیت تعیین شده، در حالیکه با عنایت به وجود مرحله مصاحبه و گزینش، سازمان قانوناً موظف به اعلام اسامی داوطلبان بیش از ظرفیت بوده است.
۹٫ تغییر در ظرفیت شهرها و حذف یا اضافه شدن برخی شهر در مقایسه با جدول ظرفیتهایی که در زمان ثبتنام از سوی سازمان ثبت منتشر شد بدون صدور اطلاعیه و اصلاحیه.
۱۰٫ عدم توضیح درباره فرایند جایگزینی افرادی که در مرحله مصاحبه علمی و عقیدتی حذف خواهند شد.
۱۱٫ پذیرش همزمان چند نفر از اعضای یک خانواده در آزمونی با بیش از ۷۵هزار داوطلب و حدود ۹۵۰ نفر ظرفیت.
معترضان معتقدند که اعلام نتایج به شیوهای غیرمعمول صورت گرفته و سکوت فعلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باعث ایجاد ابهاماتی برای جامعه حقوقی کشور شده است که حتی در صورت عادلانه بودن تمام این فرایند، میبایست با توضیحات صریح و بهموقع مرتفع شود.
آنها همچنین خواستار حضور یکی از مسئولان این سازمان و نمایندگانی از داوطلبان در یک برنامه زنده تلویزیونی یا رادیویی و پاسخگویی به سؤالات مطروحه شدهاند و آن را راهی مفید و سازنده برای ایجاد شفافیت و جلب اعتماد شهروندان نسبت به سازوکارهای اعطای پروانه سردفتری اسناد رسمی دانستهاند.
شنیده شده است که برخی از داوطلبان معترض نیز دادخواستی را به دیوان عدالت اداری تسلیم کردهاند، در این خصوص تصاویر رسید برخی از دادخواستها در فضای مجازی منتشر شده است.
[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]